![]() | ![]() | ![]() |
cÃbik chochlatý
Vanellus vanellus
Northern Lapwing
Základné informácie
| CeloroÄ�né rozÅ¡Ãrenie: | LEGENDA: |
| Po�etnosť | |
|---|---|
| Po�et hniezdiacich párov/ breeding pairs in SR: | 2 500 - 5 000 |
| Po�et zimujúcich jedincov/ wintering: | 0 - 1000 |
| Po�et párov v Európe/ breeding pairs in EU: | 1,700 000 - 2,800 000 |
| Status/ status: | menej ohrozený (najmenej ohrozený) |
| Popula�ný trend v SR/ population trends in SR: | mierny pokles |
| PopulaÄ�ný trend v EÚ/ population trends in EU: | ve¾ký pokles |
| RozÅ¡Ãrenie |
|---|
| Spôsob života |
|---|
| Ohrozenie |
|---|
| Poznámka |
|---|
Galéria
| < cíbik stepný | pobrežník hrdzavý > |














