![]() | ![]() | ![]() |
orliak morský
Haliaeetus albicilla
White-tailed Eagle
Základné informácie
| Letné rozÅ¡Ãrenie: | Zimné rozÅ¡Ãrenie: |
| Po�etnosť | |
|---|---|
| Po�et hniezdiacich párov/ breeding pairs in SR: | 0 - 6 |
| Po�et zimujúcich jedincov/ wintering: | 40 - 80 |
| Po�et párov v Európe/ breeding pairs in EU: | 5 000 - 6 600 |
| Status/ status: | kriticky ohrozený |
| PopulaÄ�ný trend v SR/ population trends in SR: | mierny nárast |
| PopulaÄ�ný trend v EÚ/ population trends in EU: | ve¾ký nárast |
| RozÅ¡Ãrenie |
|---|
| Spôsob života |
|---|
| Ohrozenie |
|---|
| Poznámka |
|---|
Galéria
| < haja èervená | sup bielohlavý > |














