![]() | ![]() | ![]() |
chochla�ka bielooká
Aythya nyroca
Ferruginous Pochard
Základné informácie
| Letné rozÅ¡Ãrenie: | Zimné rozÅ¡Ãrenie: |
| Po�etnosť | |
|---|---|
| Po�et hniezdiacich párov/ breeding pairs in SR: | 2 - 5 (r. 2007) |
| Po�et zimujúcich jedincov/ wintering: | 5 - 15 |
| Po�et párov v Európe/ breeding pairs in EU: | 12 000 - 18 000 |
| Status/ status: | ohrozený |
| Popula�ný trend v SR/ population trends in SR: | mierny pokles |
| PopulaÄ�ný trend v EÚ/ population trends in EU: | ve¾ký pokles |
| RozÅ¡Ãrenie |
|---|
| Spôsob života |
|---|
| Ohrozenie |
|---|
| Poznámka |
|---|
Galéria
| < chochlaèka sivá | chochlaèka vrkoèatá > |














